Uutuudet Kirjat Tilaus Yhteystiedot Osuuskunta Runon ja suven päivä På svenska
 

Eila Kujala

LÄHELLÄ IHMISTÄ

Sairaanhoitajana kehittyvässä Suomessa: muistelmia ja pohdintaa

Uuden vuosituhannen taitteessa eläkkeelle siirtyneet sairaanhoitajat ovat kokeneet uransa aikana konkreettisesti niin suomalaisen terveydenhuollon kuin koko sotien jälkeisen yhteiskunnan suuret muutokset.

Tässä kirjassa neljätoista pohjalaista sairaanhoitajaa muistelee noita vuosia, omaa uranvalintaansa, kouluttautumistaan, uralla etenemistä, arkisen työn iloisia ja synkkiä hetkiä, ja niitä haasteita, joita niin tieteen, tekniikan kuin hallinnollisten rakenteiden muutos toi heidän eteensä.

Erityisenä mielenkiinnon kohteena kirjassa on hoitotieteen mukaantulo, joka 1970-luvulta alkaen mullisti perusteellisesti käsityksiä hoitotyöstä ja sen johtamisesta.

Tekstit on koonnut terveystieteiden tohtori Eila Kujala, itsekin muistelijoiden joukkoon kuuluva. Hänen pohdiskeleva yhteenvetonsa kokoaa muistelmien teemat; kokemustensa pohjalta sairaanhoitajat ottavat myös kantaa suomalaista terveydenhuollon nykytilaan ja kehittämistarpeisiin.

Ennen kaikkea nämä vanhat sairaanhoitajat tuovat esiin ihmisen arvon kaikissa olosuhteissa. He kokevat eläneensä ja toimineensa ihmisen lähellä  – se on ollut heidän kutsumustyönsä kirkas tähtäin.    

Muistelijat:

Seija Herlevi          
Irma Isohanni         
Liisa Karvonen         
Kaarina Kerttula              
Seija Kivelä               
Eine Klemola               
Marja-Leena Kristola           
Kirsti Kytökorpi                   
Eeva Linna                         
Inkeri Maunula                     
Eeva Polso                           
Kaisu Rintala
Anja Yli-Mäenpää     
Alisa Äijänen

ISBN 978-952-9505-80-7
240 s., nidottu
Julkaistu 6.7.2011

Loppuunmyyty

 
 
Lue kirjan esipuhe!