Uutuudet Kirjat Tilaus Yhteystiedot Osuuskunta Runon ja suven päivä På svenska
 

Eila Kujala

VALKEA KISSANKELLO

Keskipohjalaiselle rannikkoseudulle sijoittuva historiallinen romaani kuvaa sadan vuoden takaista maalaiselämää yhden perhekunnan vaiheiden kautta. Tarinan keskiössä on Kaarle, jota seurataan nuoresta renkimiehestä siirtolaisuuden ja traagisten vaiheiden kautta pienen tilan isännäksi.

Keskeisessä asemassa ovat myös vahvat naiset, ennen kaikkea Johanna, Kaarlen puoliso, joka uutteran työnteon ohessa kasvaa tietoisuuteen niin yhteiskunnallisista ilmiöistä kuin uskonnollisia virtauksista.

Romaanin päähenkilöt elävät tiiviisti yhteisössään, jossa koetaan vahvasti ajan tapahtumat ja ihmisten kohtalot. Uusi aika tuo uusia muotoja maatalouteen, politiikkaan ja kansan hartauselämään.

1950-luvulle sijoittuvassa kehyskertomuksessa nuori lukiolainen Sirkku etsii näistä esivanhempiensa vaiheista aineksia myös omalle elämälleen. Miten ihminen voi löytää oman itsensä ja tulla vahvaksi yhteisössä, jonka keskellä hän kokee olevansa kuin valkea kissankello?

Kirjailijan esittely:

Eila Kujala on syntynyt Kälviällä 1941. Hän valmistui sairaanhoitajaksi 1963 ja toimi vuodesta 1965 lähtien terveyssisarena viidessä eri kunnassa. Vuodesta 1990 hän toimi johtavana hoitajana eläkkeelle jäämiseensä asti. Terveydenhuollon maisteriksi hän valmistui 1988 ja terveystieteiden tohtoriksi 2003. Hän on toiminut aktiivisesti sekä evankelisluterilaisen kirkon eri hallintoelimissä että kunnallispolitiikassa. Kujala on aikaisemmin julkaissut Länsirannikon kustantaman teoksen Iltaraportti (2006).

ISBN 978-952-9505-79-1
240 s., sidottu

Julkaistu 6.7.2011

Loppuunmyyty